Przepis na… – Vitello tonnato, wykwintny smak Piemontu

Przepis na… – Vitello tonnato, wykwintny smak Piemontu

Przepis na… – Vitello tonnato, wykwintny smak Piemontu

Vitello tonnato to danie na wskroś piemonckie – jak cały region eleganckie i wzniosłe, a do tego uniwersalne. Znane jest co prawda także w Argentynie, gdzie jako vitel tonné trafia na talerze w okresie Bożego Narodzenia, ale cóż z tego? Oczywistym jest, że smak takiej strawy trafia w gusta bez względu na szerokość geograficzną. 1 kg cielęciny tuńczyk – ok 200 g cebula 6 filecików anchois 300 ml białego, wytrawnego wina oliwa z oliwek dwie cytryny łyżka kaparów sól, pieprz Do garnka wkładamy kilo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.