Kopytka ze szpinakiem

Kopytka ze szpinakiem

Kopytka ze szpinakiem

Bez kopytek trudno sobie wyobrazić tradycyjną kuchnię polską. Te kluski zna każdy od najmłodszych lat. Ja je uwielbiam w każdej wersji i z różnymi dodatkami. Te klasyczne robimy tylko z ziemniaków, ale u mnie dzisiaj odmiana tych pysznych klusek. Do kopytek dodałam szpinakowy farsz. Spróbujecie? KOPYTKA ZE SZPINAKIEM Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę 3 ząbki czosnku 150 g szpinaku 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 8-9 łyżek mąki Przygotowanie: farsz: Szpinak podsmażamy na oliwie, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.