Ciastka ptysiowe z kruchą skórką

Ciastka ptysiowe z kruchą skórką

Ciastka ptysiowe z kruchą skórką

Przepis na : deser

Mięciutkie w środku, chrupiace na zewnątrz. Koniecznie spróbujcie tych uroczych ciasteczek.  CIASTKA PTYSIOWE Z KRUCHĄ SKÓRKĄ Składniki : kruche ciasto: 90 g masła 110 g mąki 100 g cukru ciasto ptysiowe: 4 jajka 250 ml mleka 20 g cukru 120 g masła szczypta soli 220 g mąki typ 450 Przygotowanie: Ciasto kruche: Zagniatamy wszystkie składniki na kruche ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części, a każdą z nich rozwałkowujemy, między dwoma kawałkami papieru do pieczenia, na cienkie płaty około 1mm. Rozwałkowane pła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.