Gryczane kotlety z grzybowo-żurawinowym sosem

Gryczane kotlety z grzybowo-żurawinowym sosem

Gryczane kotlety z grzybowo-żurawinowym sosem

Dziś gotowałam dla rodziców, więc musiały być tradycyjne smaki. Dla taty zrobiłam kotlety mięsno-gryczane a dla siebie i mamy kotlety z samej kaszy, bez mięsa. Podałam z sosem grzybowym i zaszalałam dodając do niego żurawinę, ponieważ bardzo lubię słodkie dodatki do wytrawnych obiadów. Pycha. W kuchni unosił się zapach grzybów i żurawiny, prawie jak we święta :)Składniki na kotlety:3 woreczki kaszy gryczanej(u mnie niepalona) Pół kilo mięsa mielonego (najlepiej poprosić panią w mięsnym o zmielenie mięsa gul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.