Drożdżowo-jogurtowe racuchy z rabarbarem i musli
Drożdżowo-jogurtowe racuchy z rabarbarem i musli
Przepis na : deser
Składniki:ok. 2 szklanek mąki,3 dag świeżych drożdży,Szklanka ciepłego mleka,1 duży jogurt,1 łyżka cukru,1 jajoMusli około 4 łyżek1 Jabłko pokrojone w kostkę,Olej do smażeniaZrobić zaczyn (ciepłe mleko + drożdże, 3 łyżki mąki, cukier).Odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia około 20 -30 min. Następnie gdy zaczyn jest gotowy dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy drewnianą łyżką i odstawiamy na około godziny pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Ciasto powinno mieć bar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
racuchy, ciasto, naleśniki, cytryna, jogurt, sok, konfitura, naleśnik, placuszki, jabłka, deser, desery, ciasto z masa, ciasta z masa, jak zrobić wodę z cytryna, ciasta z jabłkami, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, ciasto z bezami, ciasto na naleśniki
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję