Drożdżowo-jogurtowe racuchy z rabarbarem i musli

Drożdżowo-jogurtowe racuchy z rabarbarem i musli

Drożdżowo-jogurtowe racuchy z rabarbarem i musli

Przepis na : deser

Składniki:ok. 2 szklanek mąki,3 dag świeżych drożdży,Szklanka ciepłego mleka,1 duży jogurt,1 łyżka cukru,1 jajoMusli około 4 łyżek1 Jabłko pokrojone w kostkę,Olej do smażeniaZrobić zaczyn (ciepłe mleko + drożdże, 3 łyżki mąki, cukier).Odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia około 20 -30 min. Następnie gdy zaczyn jest gotowy dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy drewnianą łyżką i odstawiamy na około godziny pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Ciasto powinno mieć bar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.