Ziemniaczki z parmezanową skórką

Ziemniaczki z parmezanową skórką

Ziemniaczki z parmezanową skórką

Przepis na : obiad

Składniki na 3-4 porcje: 1 kg ziemniaków 4 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżeczka suszonego oregano listki z 1 gałązki rozmarynu posiekanego 1/2 łyżeczki skórki startej z 1 cytryny około 1/2 szklanki parmezanu sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 220°C. Dno blaszki o wymiarach minimum 20*30 cm posmarować 1 łyżką oliwy extra vergine. Ziemniaki obrać, pokroić na 2-3 cm kawałki, przepłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i zagotować. Ziemniaki gotować ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
paula, 5 kwietnia 2013 15:27:35

dałabym się pokroić teraz za takie ziemniaczki :)