Jeżyny W Syropie Cukrowym

Jeżyny W Syropie Cukrowym

Jeżyny W Syropie Cukrowym

W tym roku postanowiłam pozamykać jeżyny w taki sposób, aby w zimie wyciągać ze słoików całe owoce, które będą ładnie wyglądać na różnych słodkościach, jeszcze nie wiem jakich, ale chciałam mieć takie dekoracyjne :) Owszem próbowałam po dwóch tygodniach od zamknięcia i fajnie to wyszło. Owoce w żaden sposób nie wyszły przesłodzone. Prawie jak świeże, tylko mokre :) Syrop? Syrop też się przyda do posłodzenia herbaty, albo jakiegoś innego napoju, a jeżyny będą do ciast i deserów :)  Składniki: jeżyny 1 k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.