Torcik bezowo-jagodowy Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem Jagodowy: 3/4 szklanki jagód (mogą być mrożone) pół szklanki wody 1 galaretka jagodowa lub borówkowa 500ml śmietanki kremówki 36% 250 serka mascarpone 1 śmietan fix (usztywniacz do śmietanki) Dodatkowo: ok 1 szklanka świeżych borówek lub jagód *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Należy uważać aby nie „przebić białek”, ubijamy nie za długo, tylko d... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...