Roladki mielone – gorgonzola z boczkiem

Roladki mielone – gorgonzola z boczkiem

Roladki mielone – gorgonzola z boczkiem

Roladki mielone – gorgonzola z boczkiem     Składniki: ok 600g mielonej wołowiny (zamiennie można użyć wieprzowiny) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1 cebula 20 dkg boczku wędzonego 10 dkg sera gorgonzola liść laurowy, ziele angielskie pół szklanki czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) 1,5 szklanki bulionu mąka do obtoczenia zrazików i do zaciągnięcia sosu olej lub smalec do smażenia 1 łyżka siekanej natki pietruszki    ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.