Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe     Składniki: Ciasto: 600g mąki pszennej 30g świeżych drożdży 130g masła 250ml mleka 1/3 szklanki cukru 3 jajka + 1 jajko do posmarowania rogali Nadzienie: konfitura lub krem czekoladowy       *** Przygotowujemy ciasto: drożdże rozpuszczamy w 50ml ciepłego mleka, dodajemy po łyżeczce cukru i mąki, mieszamy i odkładamy na 10 minut do wyrośnięcia *** *** W garnuszku rozpuszczamy masło, zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko i mieszamy *** *** Do dużej miski wsypujemy mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.