Pasta kanapkowa jajeczno-rzodkiewkowa Pyszny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu pasta, dzięki której wyczarujemy pożywne i smaczne śniadanko lub kolacje. Składniki: 3-4 jajka 1 pęczek rzodkiewek pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy *** *** Jajka oraz rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Szczypiorek drobno siekamy *** *** Dodajemy majonez i dokładnie mi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...