Pasta kanapkowa jajeczno-rzodkiewkowa

Pasta kanapkowa jajeczno-rzodkiewkowa

Pasta kanapkowa jajeczno-rzodkiewkowa

Pasta kanapkowa jajeczno-rzodkiewkowa Pyszny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu pasta, dzięki której wyczarujemy pożywne i smaczne śniadanko lub kolacje.     Składniki: 3-4 jajka 1 pęczek rzodkiewek pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz     *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy *** *** Jajka oraz rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Szczypiorek drobno siekamy *** *** Dodajemy majonez i dokładnie mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.