Najlepsze udka z piekarnika

Najlepsze udka z piekarnika

Najlepsze udka z piekarnika

Przepis na : obiad

Najlepsze udka z piekarnika Soczysty zapiekany kurczak z chrupiącą skórką, to coś co lubią chyba wszyscy. Mięso pieczone w tej marynacie wychodzi kruche, delikatne i aromatyczne. Jednocześnie polecam upiec razem z udkami pyszne ziemniaczki i będziemy mieć cały obiadek za jednym zamachem. Przepis na ziemniaczki znajdziecie TUTAJ (KLIK) .     Składniki: 8-10 udek kurczaka Marynata: 1 łyżka pikantnego ketchupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy 100ml wody 1 łyżeczka soli i słodkiej papryki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.