Kurczak po zbójnicku zapiekany w ziemniakach Takie pieczone faszerowane ziemniaczki możemy serwować zarówno jako danie główne, polane na przykład sosem czosnkowym, jak i jako dodatek do obiadu czy kolacji, albo mogą one stanowić świetną przekąskę na imprezie. Coś pysznego! Składniki: 7-8 większych młodych ziemniaków 1 pojedynczy filet z kurczaka 200g boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 200g pieczarek 200g żółtego sera (u mnie gouda i mozzarella) 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżki przy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...