Kurczak po japońsku Jeśli jeszcze nie próbowaliście kurczaka po japońsku, a lubicie dania kuchni azjatyckiej, to na pewno pokochacie ten przepis. Kruche i soczyste mięso, oblepione aromatycznym, szklistym sosem, wprost rozpływa się w ustach. Jako dodatek najlepiej pasuje zwykły ryż. Coś pysznego! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki pikantnego ketchupu 5 łyżek wina wzmacnianego (sherry, porto lub marsala) 1 łyżka sosu sojowego Przyprawy: sól, pieprz, kolendra 1 łyżeczka suszonego... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...