Fileciki drobiowe w kremowym sosie koperkowym Kruche i soczyste mięso z kurczaka duszone w pysznym, kremowym sosie z warzywami i koperkiem. Świetne danie obiadowe, które możemy podać z ziemniaczkami lub ryżem. Polecam! Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 1 szklanka bulionu pół szklanki śmietanki kremówki 30 lub 36% kawałek pora (ok 10 cm) pół czerwonej papryki pół pęczka koperku olej do smażenia Przyprawy: sól, pieprz, curry *** Mięso z kur... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...