
Przepis na : deser
Drożdżówki pistacjowe Składniki: Ciasto: 50ml ciepłego mleka (nie gorącego) 25g świeżych drożdży 200g mąki pszennej 30g cukru szczypta soli 2 jajka 75g miękkiego masła Nadzienie: 150g kremu pistacjowego kandyzowana skórka pomarańczowa – 3-4 łyżki Lukier pomarańczowy: ok 100g cukru pudru ok 2 łyżki soku z pomarańczy Dodatkowo: garść pistacji opcjonalnie płatki suszonych kwiatów jadalnych *** Przygotowujemy rozczyn z drożdży. Do miseczki wlewamy ciepłe mleko, wkruszamy drożdże, d... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...