Przepis na : deser
Twarogowe racuchy z rodzynkami to świetny pomysł na pyszny deser lub obiad/kolacje na słodko. Bardzo proste w przygotowaniu, zasmakują nie tylko dzieciom :). Rodzynki możemy zastąpić suszoną żurawiną lub pominąć jeśli nie lubimy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 25 gram drożdzy 250 gram twarogu półtłustego 1,5 szklanki mąki pszennej, składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml, 1 szkalnka mleka 2 jajka 3 łyżki cukru cukier puder do posypania rachuchów olej do smażenia 1-2 gar... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...