Pierś z kurczaka w zalewie smażona

Pierś z kurczaka w zalewie  smażona

Pierś z kurczaka w zalewie smażona

Przepis na : obiad

Pierś z kurczaka z zalewy po usmażeniu jest mięciutka i aromatyczna. Pyszna odmiana od tradycyjnego kotleta. Mojej rodzinie najlepiej smakuje podana z ugotowanymi ziemniakami i surówką :). Pierś z kurczaka możemy zamienić na schab i zamiast ziół do drobiu dodać majeranek. Proporcje zalewy również możemy sobie zwiększyć w zależności od ilości mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 większe ząbki czosnku 2 łyżeczki zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.