Makaron z boczkiem a’la carbonara

Makaron z boczkiem a’la carbonara

Makaron z boczkiem a’la carbonara

Przepis na : obiad

Makaron a’la carbonara to smaczne połączenie wędzonego boczku z makaronem w śmietanowo-jajecznym sosie. Bardzo szybkie w przygotowaniu, proste i treściwe danie dla całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 400 gram ulubionego makaronu 250-300 gram wędzonego boczku, u mnie 280 gram 200 ml śmietany 30% 2 jajka 1 cebula ok 100 gram tartego sera u mnie starta kulka mozzarelli 100 gram pęczek natki pietruszki ulubione zioła ( u mnie suszona bazylia i oregano) sól i piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.