
Przepis na : kolacja
Makaron a’la carbonara to smaczne połączenie wędzonego boczku z makaronem w śmietanowo-jajecznym sosie. Bardzo szybkie w przygotowaniu, proste i treściwe danie dla całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 400 gram ulubionego makaronu 250-300 gram wędzonego boczku, u mnie 280 gram 200 ml śmietany 30% 2 jajka 1 cebula ok 100 gram tartego sera u mnie starta kulka mozzarelli 100 gram pęczek natki pietruszki ulubione zioła ( u mnie suszona bazylia i oregano) sól i piep... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...
Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...