Risotto z botwiną, boczkiem i olejem rzepakowym

Risotto z botwiną, boczkiem i olejem rzepakowym

Risotto z botwiną, boczkiem i olejem rzepakowym

Przepis na : obiad

Botwinki czas jeszcze nie przeminął. Tym razem postanowiłam zrobić risotto i wzbogacić go o dodatek botwiny,  mając nadzieję że w połączeniu z boczkiem przemycę ją w tym daniu i moje dwa antybotwinkowe osobniki zjedzą ją bez problemu. I się nie myliłam, zjedli i smakowało i już wiem ze botwinka to idealny dodatek do risotto. A do dania użyłam zamiast masła oleju rzepakowego bo olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega–3 i dlatego używając go będę długo cieszyła się niezwykłym smakiem potraw a także ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Agata Broncel, 13 czerwca 2014 11:39:39

Wspaniale wygląda!

Majana, 14 czerwca 2014 02:06:30

Mniam, bardzo pysznie wygląda. Z botwinką nie jadłam jeszcze.

Wilczyca Aga Strzęciwilk, 14 czerwca 2014 10:32:37

nie jadłam jeszcze takiej kompozycji z botwinką, ciekawa jestem smaku