Kocham pomidory, ale niedługo nadejdzie zima i stracą swój pyszny smak i aromat. Jak je uchronić, żeby mieć zima namiastkę prawdziwych pomidorów. Sposób na zamkniecie letnich pomidorów w słoiczku znalazłam u Michała na blogu, są to pomidory w galarecie. Na jednym ze spotkań blogerów Michał zachwalał je, dlatego postanowiłam na te zimę się w nie zaopatrzyć. Przedstawiam wam przepis bez zmian prosto od Paszczaka, dodam ze ja robiłam na próbę z 3 kg zmieniając odpowiednio proporcje pozostałych składników. Zapraszam. C... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Czyli taki ... pomidorowy dżem? ;-)) Wow, super! Nigdy nie próbowałam!
Nie dżem. Pomidorki są całe. I świetnie smakują jako dodatek do kanapki, obiadu...
nie słyszałam nigdy o takim sposobie na pomidory, ale bardzo mi sie podoba
Świetny pomysł, pierwszy raz się z takimi pomidorkami spotkałam.