Ogórki musztardowe

Ogórki musztardowe

Ogórki musztardowe

Czas na kolejne przetwory. Zima za pasem, dlatego warto uzupełnić nasze szafki o kilka słoiczków, które przydadzą się w chłodne, zimowe dni, zamiast biegać do sklepu po prostu sięgniemy, po coś pysznego, domowego o każdej porze dnia i nocy. Takie są właśnie ogórki musztardowe. Plusem dodatkowym zrobienia takich przetworów jest to ze kupny słoiczek takich ogórków to koszt dość spory a tu możemy mieć, więcej za wiele mniej. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 7 września 2013 12:43:41

Ciekawa jestem jak smakują takie ogórki. Chyba nie jadłam jeszcze takich.Pozdrowienia:)

Izaa, 8 września 2013 22:31:44

moja babcia robiła podobne i bardzo mi smakowały

Bernadeta, 13 września 2013 00:58:41

ja tez dlatego je zrobiłam.

Bernadeta, 13 września 2013 00:59:19

ja je kupowałam ale tym razem postanowiłam zrobić swoje.