Marynowane leśne grzyby

Marynowane leśne grzyby

Marynowane leśne grzyby

Kończę sezon przetworów grzybami marynowanymi. Zdziwiłam się ze nic w zeszłym roku na blogu się nie pojawiło w tym temacie, bo grzybków było dużo i pólka od marynowanych maślaków się uginała. Dlatego nadrabiam ten błąd i przedstawiam wam porcje tegorocznych zbiorów. Zapraszam na marynowane leśne grzyby, gdzie do moich słoiczków tym roku wskoczyły maślaki, podgrzybki i kozaczki. Zimą nie ma nic pyszniejszego niż wyjadanie ich prosto ze słoiczka. Przepis na marynatę mojej mamy. Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 26 września 2013 11:26:09

zazdroszczę ci takich grzybków:)

Gosia, 26 września 2013 15:33:45

Pyszności:)

Izaa, 27 września 2013 13:35:48

też bardzo lubię ;)

Edyta Kiszka, 29 września 2013 19:00:46

A ja właśnie wczoraj szukałam przepisu :)Ale może jeszcze uda mi się coś nazbierać :)

Bernadeta, 3 października 2013 00:40:57

:) powiem mężowi, będzie dumny.

Bernadeta, 3 października 2013 00:41:18

:) pozdrawiam.

Bernadeta, 3 października 2013 00:41:37

zima idealne.:)

Bernadeta, 3 października 2013 00:42:04

jeszcze sa trzeba tylko poszukac.

Anonymous, 6 listopada 2013 18:46:22

Czy są to proporcję dla zalewy tzw. słodkiej czy octowej ?

Bernadeta, 6 listopada 2013 23:12:53

do octowej. jeśli ktoś lubi mocno octowe grzyby może tego octu dać więcej.