Kończę sezon przetworów grzybami marynowanymi. Zdziwiłam się ze nic w zeszłym roku na blogu się nie pojawiło w tym temacie, bo grzybków było dużo i pólka od marynowanych maślaków się uginała. Dlatego nadrabiam ten błąd i przedstawiam wam porcje tegorocznych zbiorów. Zapraszam na marynowane leśne grzyby, gdzie do moich słoiczków tym roku wskoczyły maślaki, podgrzybki i kozaczki. Zimą nie ma nic pyszniejszego niż wyjadanie ich prosto ze słoiczka. Przepis na marynatę mojej mamy. Czytaj więcej »... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...A ja właśnie wczoraj szukałam przepisu :)Ale może jeszcze uda mi się coś nazbierać :)
do octowej. jeśli ktoś lubi mocno octowe grzyby może tego octu dać więcej.