Kiszony bób to dla mnie nowość. Do tej pory latem kisiłam głownie ogórki, a bób lubimy ale świeży, ugotowany łuskać sobie wprost z miski. Zresztą do smaku bobu też dojrzewałam, bo gdy byłam młodsza to kompletnie mi nie smakował. Teraz gości u nas często latem jako dodatek do makaronu, czy risotto. Ale gdy zobaczyłam, że wiele osób kisi bob postanowiłam to wypróbować. Zrobiłam jeden słoik na początek, odczekałam tydzień i gotowe. Jemy. I co? Smakuje inaczej, raczej mało bobem, bardziej jakimkolwiek kiszonym... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...