Kiszony bób

Kiszony bób

Kiszony bób

Kiszony bób to dla mnie nowość. Do tej pory latem kisiłam głownie ogórki, a bób lubimy ale świeży, ugotowany łuskać sobie wprost z miski. Zresztą do smaku bobu też dojrzewałam, bo gdy byłam młodsza to kompletnie mi nie smakował. Teraz gości u nas często latem jako dodatek do makaronu, czy risotto. Ale gdy zobaczyłam, że wiele osób kisi bob postanowiłam to wypróbować. Zrobiłam jeden słoik na początek, odczekałam tydzień i gotowe. Jemy. I co? Smakuje inaczej, raczej mało bobem, bardziej jakimkolwiek kiszonym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.