Buraczki w zalewie octowej - babciny przepis

Buraczki w zalewie octowej - babciny przepis

Buraczki w zalewie octowej - babciny przepis

Sezon zapraw cały czas trwa, u mnie obecnie królują buraczki. Oprócz tradycyjnych tartych buraczków, które uwielbiamy to na półce w spiżarce obowiązkowo muszą się znaleźć buraczki w zalewie octowej.Małe okrągłe buraczki z nutą kminku, ziela angielskiego, czarnego pieprzu, a to wszytko w zalewie octowej. Przepis ten posiadam od babci, więc testowany od wielu lat. :)  Buraczki takie świetne są na przekąskę. SKŁADNIKI : buraczki najlepiej małe (ok 3/4 tradycyjnego wiaderka) zalewa     1 szklanka octu&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.