BÓB. To sezonowe warzywo strączkowe nie tylko świetnie smakuje, ale ma też dużo wartości odżywczych. Dlatego warto wykorzystać ten krótki okres czasu i najeść się do syta! Bób jest bardzo dobrym źródłem białka, ale również kwasu foliowego, wapnia, magnezu, fosforu, witaminy C i witamin z grupy B. Najprostszym sposobem na przyrządzenie bobu jest po prostu jego ugotowanie w wodzie (ja delikatnie solę i dodaję szczyptę cukru). Można również ugotować go na parze, a młody bób można też zjeść na surowo. Praktyku... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...