Przepis na : kolacja
Wiosenną porą kiedy jest sezon na szparagi możemy przygotować taką smaczną i lekką sałatkę. Możemy ją przygotować na kolację lub do pracy, polecam. Składniki: 50 gram rukoli 200 gram zielonych szparagów 2-3 jajka ugotowane na twardo 2 małe pomidory 1 mała cebula Olej lniany Przyprawa do sałatek Cykoria Sól Sposób przygotowania: Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Ruklę myjemy, osuszamy z nadmia... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...