Bitki wieprzowe w sosie cebulowym

Bitki wieprzowe w sosie cebulowym

Bitki wieprzowe w sosie cebulowym

Przepis na : obiad

Bardzo lubię takie mięso, robię je często w większej ilości i mam obiad na kilka dni. Bitki najlepiej smakują z kluskami śląskimi i surówką. Składniki: 1 kilogram mięsa z szynki 3 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Sól, pieprz Przyprawa maggi w płynie 3-4 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej Olej do smażenia Sposób przygotowania: Umyte mięso kroimy w plastry, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.