ciasto maślane z porzeczkami i kruszonką

ciasto maślane z porzeczkami i kruszonką

ciasto maślane z porzeczkami i kruszonką

Doskonałe ciasto na lato - puszyste, o delikatnym, niezbyt słodkim smaku, z odpowiednią ilością kwaskowych czerwonych porzeczek i rozpływającej się w ustach maślanej kruszonki. Sekretem udanego ciasta jest odpowiednio długie ucieranie masła z cukrem pudrem i jajkami. składniki: 200 g miękkiego masła 200 g cukru pudru 4 jajka (w temperaturze pokojowej) 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 500 g czerwonej porzeczki 100 g masła 10 łyżek cukru 1 szklanka mąki wykonanie: Masło ucieram z cukrem pudrem na pu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...