
P iekąc pasztet z soczewicy niewielką ilość masy przeznaczoną na pasztet umieściłam w małych foremkach na babeczki. Myślę, że będą smaczną ozdobą na Wielkanocnym stole. W zależności od wypiekanej ilości potrzeba będzie połowy składników z głównego przepisu. Składniki: soczewica czerwona - 1 szklanka dynia kawałek ok. 1 szklanki marchew - 1 szt. czosnek 1 sztuka cebula mała 1 szt. bułka tarta bezglutenowa lub mielone siemię lniane- 1 łyżka kurkuma - 1 łyżeczka rozmaryn - 1 łyżeczka cząber - 1 łyżeczka sól do smaku p... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...