Paluchy z makiem i z czarnym sezamem z orębami

Paluchy z makiem i z czarnym sezamem z orębami

Paluchy z makiem i z czarnym sezamem z orębami

Do chrupania, piwa, zupy i częstowania:)  500 gram mąki 8 dkg suszonych drożdży 70 gr rozpuszczonego masła 3 łyżki oleju rzepakowego sól łyżeczka cukru łyżka otrąb pszennych 200 ml mleka Wsyp mąkę i otręby do miski, dodaj drożdże i cukier, wlej ciepłe mleko, cukier, rozpuszczone masło i oliwę. Pod koniec wyrabiania dodaj łyżeczkę soli. Wybronione ciasto odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Kiedy wyrośnie odgazuj. Rozwałkuj na stolnicy na ok 0,5 cm. Potnij ciasto na 1,5 cm paski. Na stolnicy rozsyp sezam i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.