Jajka marynowane w burakach z zielonym majonezem

Jajka marynowane w burakach z zielonym majonezem

Jajka marynowane w burakach z zielonym majonezem

Do zalewy: 2 buraki średniej wielkości lub jeden duży cebula litr zimnej wody kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu liść laurowy 80 ml octu spirytusowego 6 jaj ugotowanych na twardo dodatkowo 2 łyżki majonezu liofilizowany szpinak w pudrze np. Helpa Czary Mamy Chcąc podać jaja na stół, należy je przygotować dzień wcześniej. Buraki i cebulę pokroić w plastry. Włożyć do garnka. Dodać przyprawy, wodę i ocet. Zagotować kilka minut. Wystudzić. Włożyć do garnka ugotowane jaja na twardo. Włożyć do lodówki. Marynow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.