Przepis na : deser
P yszne ciasto drożdżowe w kształcie wieńca pięknie prezentuje się na stole. Zamiast nadzienia cynamonowego można wykorzystać masę makową. Piekłam w 190 ˚ C. Polecam 180 ˚ C. mąka ( u mnie orkiszowa) 300 g masło 30 g lub olej olej (rozpuszczone, wystudzone) miód 1 łyżka drożdże świeże 15 g cukier waniliowy mleko roślinne lub zwykłe ciepłe 150 ml Dodatkowo: 30 g miękkiego masła 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru trzcinowego M ąkę przesiej, zrób dołek i wlej 150 ml ciepłego mlek... czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...