Czerwona kapusta z soczewicą i grzybami krótko smażona

Czerwona kapusta z soczewicą i grzybami krótko smażona

Czerwona kapusta z soczewicą i grzybami krótko smażona

Przepis na : obiad

Kiedy podałam obiad na stół usłyszałam komentarz: "Ale czad!" No to spróbujcie sami. Na cztery porcje: 1/2 niewielkiej czerwonej kapusty poszatkowanej czerwona cebula 200- 250 g małych brązowych pieczarek portobello lub innych grzybów 3/4 szklanki zielonej soczewicy 2 łyżki sosu sojowego a najlepiej Tamari sól i pieprz do smaku 1 łyżka octu balsamicznego kremowego olej rzepakowy ok 2 łyżek Soczewicę ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Czerwona cebulę pociąć w piórka, grzyby w plasterki. Usm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.