Przepis na : deser
Zawsze chciałam upiec chrupiące pierniczki. I oto jest przepis. Bezglutenowe z melasą trzcinową mąką gryczaną i ryżową. Spakowane do blaszanych pudełek czekają na papierowe opakowanie i stemplowanie. 1,5 szklanki mąki gryczanej pełnoziarnistej 3/4 szklanki mąki ryżowej 2-3 łyżki melasy trzcinowej 3 łyżki miodu 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika ( najlepiej własnej) 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka sody Mąki przesypujemy do miski i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto. Od razy wa... czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...