Przepis na : podwieczorek
Inspiracja : Moje Wypieki Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej lub krupczatki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 185 g masła 3 żółtka 1 kg rabarbaru 6 łyżek cukru 1/2 szklanki dżemu z agrestu Kruszonka: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 125 g masła Mąkę przesiać wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać kawałki masła i żółtka. Zagnieść elastyczne ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić pół godziny w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180°C. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...