Żytni z miodem gryczanym

Żytni z miodem gryczanym

Żytni z miodem gryczanym

O tym chlebie napisze bardzo krótko - jak dla mnie pyszny. Długo zachowuje świeżość - przynajmniej 4 dni, miękki środek, chrupiąca skórka. Przepis prosty i szybki do wykonania. Skład : 1 i 2/3 szklanki mąki żytniej typ 720 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej typ 750 ( chlebowej) 3 łyżki rzadkiego zakwasu razowego żytniego ( dokarmionego min. 10h przed pieczeniem) łyżeczka drobnej soli łyżka płynnego miodu gryczanego 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody Mąkę pszenną przesiałam do dużej miski, dodałam pozostałe składniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.