PRZETWORY - Maślaki w marynacie

PRZETWORY - Maślaki w marynacie

PRZETWORY - Maślaki w marynacie

Sezon grzybowy ciągle jeszcze w pełni. Moi domowi zbieracze leśnych skarbów,  niestrudzenie dostarczają kolejnych porcji grzybowych okazów. Tym razem w marynatę niczym śliwka w kompot wpadły maślaczki:) Receptura poniżej, zaś amatorów nieco ostrzejszych smaków odsyłam do przepisu na grzybki marynowane z  chili     Maślaki w marynacie Składniki: 1,5 kg małych maślaków 1 duża cebula 4-5 listków laurowych 10 ziaren ziela angielskiego 3 szklanki wody 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.