Kotlet w ziołach , ryż ze szpinakiem i opieńki

Kotlet w ziołach , ryż ze szpinakiem i opieńki

Składniki: 2 filety drobiowe Bazylia ,tymianek , rozmaryn ,oliwa ,sól, papier do pieczenia Torebka ryżu i liście świeżego szpinaku Marynowane opieńki Wykonanie: Do 3 łyżek oliwy dodajemy po pół łyżeczki ziół , oraz sól , nacieramy tym ,,sosem,,kotlety i zostawiamy na min .1 godzinę .Na patelnie dajemy 2-3 łyżki oliwy , a na oliwę papier do pieczenia i smażymy kotlety dokładnie z obu stron. Ryż gotujemy , liście szpinaku drobno kroimy i mieszamy z ugotowanym ryżem .Całość kompozycji uzupełniamy pysz...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.