Gjuwecz - halibut pieczony z dzikim ryżem i fasolką

Gjuwecz - halibut pieczony z dzikim ryżem i fasolką

Gjuwecz - halibut pieczony z dzikim ryżem i fasolką

Gjuwecz to zarówno nazwa glinianego naczynia, jak i przyrządzanej w nim potrawy Bałkańskie potrawy pieczone i podawane w ręcznie wyrabianym z górskiej gliny naczyniu są wyborne. Smaki przechodzą przez całą potrawę, mieszają się, tworząc niesamowitą kompozycję! Czas przygotowywania:  20 minut Pieczenie:  1,5 h Ilość porcji:  8 Składniki: • 0,5 kg filetu z halibuta bez skóry • szklanka, suchego dzikiego ryżu • szklanka wody • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej • pełna łyżka masła np. klar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, fasolka szparagowa, fasolka, ryż, ryba, bez pieczenia

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.