Kwas chlebowy – tradycyjny przepis

Kwas chlebowy – tradycyjny przepis

Kwas chlebowy to zapomniany przepis z naszej tradycyjnej kuchni. Doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Ze względu na swój kolor i smak lubią go moje dzieci. Jest naturalny i poprawnie oddziałuje na nasz organizm poprzez zawartość minerałów oraz witamin. Zakwas ze sklepowej półki to gazowana woda z mnóstwem konserwantów, barwników i aromatów. Nie da się tego pić, dlatego często z czerstwego chleba żytniego na zakwasie robię domowy kwas chlebowy na bazie tradycyjnego, staropolskiego przepisu. Kwas chlebowy ̵...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb na zakwasie, kapustą, kapusta kiszona, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję