Najlepszy przepis na kompot ze śliwek na zimę do słoików. Ma piękny, intensywnie czerwony kolor oraz przede wszystkim pyszny smak śliwek węgierek. Smakuje idealnie, tak jak pamiętam z dzieciństwa. Wystarczy rozcieńczyć go przegotowaną wodą i można zimową porą delektować się smakiem końcówki lata. W weekend zrobiłam czekodżem ze śliwek . Sporo owoców została mi niewykorzystanych. Postanowiłam więc zrobić z nich kompoty: kompot ze śliwek do obiadu (kliknij po przepis). kompot ze śliwek do słoików na zimę (przepis p... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery