Kompot ze śliwek na zimę

Kompot ze śliwek na zimę

Kompot ze śliwek na zimę

Najlepszy przepis na kompot ze śliwek na zimę do słoików. Ma piękny, intensywnie czerwony kolor oraz przede wszystkim pyszny smak śliwek węgierek. Smakuje idealnie, tak jak pamiętam z dzieciństwa. Wystarczy rozcieńczyć go przegotowaną wodą i można zimową porą delektować się smakiem końcówki lata. W weekend zrobiłam czekodżem ze śliwek . Sporo owoców została mi niewykorzystanych. Postanowiłam więc zrobić z nich kompoty: kompot ze śliwek do obiadu (kliknij po przepis). kompot ze śliwek do słoików na zimę (przepis p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.