ZUPA GRZYBOWA

ZUPA GRZYBOWA

ZUPA GRZYBOWA

Prosta zupa grzybowa tutaj podana z makaronem naleśnikowym. 20/30 g grzybów suszonych 1 mała cebula 600 ml bulionu sól i pieprz do smaku 3 łyżki śmietanki słodkiej Grzyby namoczyć w 1 szklance wrzątku ,odstawić na kilka godzin. Po tym czasie grzyby odcedzić zachowując wodę w której się moczyły. Na patelni zeszklić na maśle pokrojoną w kostkę cebulę ,dodać odsączone grzyby ,całość smażyć jakąś chwilę . Do garnka wlać bulion z wodą (najlepiej przez gęste sitko) w której moczyły się grzyby , dodać podsmażone grzyby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.