Duszone na patelni udka z kurczaka ze smażonymi kolorowymi jesiennymi warzywami. Przepyszny i zdrowy obiad z niewyszukanych składników. 2 porcje 2 ćwiartki z kurczaka pół średniej wielkości cukinii ćwiartka małej małej dyni 1 duża marchewka 10 brukselek Olej kilka łyżek łyżka masła sól pieprz słodka papryka w proszku szczypta curry pół łyżeczki tymianku 1 duży ząbek czosnku Ćwiartki z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą, pieprzem, papryką i curry, skropić olejem i włożyć ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...