Sos paprykowy do słoików

Sos paprykowy do słoików

Sos paprykowy do słoików

Uniwersalny sos paprykowy do słoików na zimę. Świetny do pieczonych mięs, wędlin, dip do fast foodów. Sprawdzi się jako baza do sosów na ciepło lub zupy krem.  Z podanych składników otrzymałam 5 słoiczków o pojemności 200 ml 1 kg papryki czerwonej 200 gramów koncentratu pomidorowego 1 mały słoiczek 300 gramów cebuli 2 duże pół szklanki oleju około 130 ml 4 łyżki octu 1 łyżka cukru sól duża szczypta pieprzu cayenne 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki czosnku granulowanego lub 3-4 ząbki świeżego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.