Idealny na upały chłodnik z zielonego ogórka, awokado doprawiony świeżą bazylią i miętą podany z prażonymi ziarnami. 450 gram ogórków zielonych 1 duże awokado ok. 400 gram po odjęciu pestki 400 gram jogurtu greckiego 400 ml. kefiru 5,6 dużych listków bazylii 5,6 listków świeżej mięty ok. 1 płaska łyżeczka soli ok. pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 1 mały ząbek czosnku Awokado i ogórki obrać ze skórki. Do wysokiego naczynia wlać kefir i dodać jogurt gr... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...