Przepis na : śniadanie
Pasta kanapkowa to smaczne smarowidło do chleba, które świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Jest szybka w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Dziś mamy dla was przepis na szybką pastę jajeczną, którą robi się błyskawicznie i rewelacyjnie smakuje. Co sprawia, że pasta jajeczna jest tak wyjątkowa? Jajka są znakomitym źródłem pełnowartościowego białka, a także wielu innych substancji odżywczych, dlatego warto włączyć je do naszego jadłospisu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. SZYBKA PASTA ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...