Kolejna propozycja na wykorzystanie rabarbaru.Ciasto kruszone jest tak łatwe do zrobienia że poradzi sobie z nim nawet osoba która dopiero się uczy piec.A że łatwe wcale nie znaczy że nie może być smaczne, wprost przeciwnie ciasto jest bardzo smaczne.No i ta kruszonka którą bardzo lubię. Składniki: 1 kostka margaryna 1 i 3/4 szk cukier 2 szk mąka pszenna 1 szk mleko 5 szt jajka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 kg rabarbar 5 łyżek cukier... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pięknie wygląda! Trzeba korzystać z sezonu na rabarbar :)
A ja swego czasu nie przepadałam za rabarbarem a ciasta z nim były po prostu nie do przełknięcia... jak dobrze, że mi to minęło :D
No właśnie smaki się zmieniają,Teraz wiesz co straciłaś,Ja swego czasu nie lubiłam szpinaku.A teraz bardzo lubię.
bardzo lubię ciasta z rabarbarem, zwłaszcza jak drożdżowe. Jak byłam mała to wcinałam taki maczany w cukrze, najlepszy:)