Rabarbarowiec kruszony

Rabarbarowiec kruszony

Rabarbarowiec kruszony

Kolejna propozycja na wykorzystanie rabarbaru.Ciasto kruszone jest tak łatwe do zrobienia że poradzi sobie z nim nawet osoba która dopiero się uczy piec.A że łatwe wcale nie znaczy że nie może być smaczne, wprost przeciwnie ciasto jest bardzo smaczne.No i ta kruszonka którą bardzo lubię. Składniki: 1 kostka margaryna 1 i 3/4 szk cukier 2 szk mąka pszenna 1 szk  mleko 5 szt jajka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 kg rabarbar 5 łyżek cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Daktyle w czekoladzie, 14 maja 2013 23:59:53

Pięknie wygląda! Trzeba korzystać z sezonu na rabarbar :)

Kamciss, 15 maja 2013 00:20:35

Uwielbiam! U mnie też dzisiaj z rabarbarem :)Zapraszam do siebie :)

ciasteczko, 15 maja 2013 00:49:20

smakowicie wygląda :)

Olcik, 15 maja 2013 09:28:32

Mniam, jak przesmacznie wygląda!Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji

Izabela Nowak, 15 maja 2013 10:14:59

z kruszonką i ja skosztuję ...pyszne polecam

maiglockchhen, 15 maja 2013 16:03:53

A ja swego czasu nie przepadałam za rabarbarem a ciasta z nim były po prostu nie do przełknięcia... jak dobrze, że mi to minęło :D

Alina Waliczek, 15 maja 2013 19:27:28

Pewnie że zajrzę,miło że jesteś.

Alina Waliczek, 15 maja 2013 19:28:39

Ależ to sama przyjemność,móc dodać przepis do akcji.

Alina Waliczek, 15 maja 2013 19:30:59

No właśnie smaki się zmieniają,Teraz wiesz co straciłaś,Ja swego czasu nie lubiłam szpinaku.A teraz bardzo lubię.

Alina Waliczek, 15 maja 2013 19:31:21

Właśnie ta kruszonka,też ją lubię.

Justyna Bąk, 15 maja 2013 19:42:31

bardzo lubię ciasta z rabarbarem, zwłaszcza jak drożdżowe. Jak byłam mała to wcinałam taki maczany w cukrze, najlepszy:)

Alina Waliczek, 15 maja 2013 19:56:18

Ja też jadłam z cukrem,miłe wspomnienia.

mysza75, 16 maja 2013 00:36:14

Piękny ci wyszedł :-)

Kaś, 16 maja 2013 01:51:36

rabarbar i kruszonka to po prostu duet idealny :)