Ślimaczki - kapuśniaczki.

Ślimaczki - kapuśniaczki.

  Miękkie ciasto drożdżowe, a w środku farsz z kapusty kiszonej. Oto kapuśniaczki.  Moje kapuśniaczki zrobiłam w formie ślimaczków. Wystarczy zawinąć ciasto  jak roladę, pokroić i gotowe. Taka szybsza wersja.  Kapuśniaczki będą pysznym dodatkiem do wigilijnego barszczu.  Smakują na ciepło i na zimno.  Zrobiłam wczoraj i zamroziłam. W wigilię podgrzeję w piekarniku i będą jak świeże.  Składniki: 1 szklanka ciepłego mleka (moja szklanka ma 230 ml.) 25 g. drożdży 1/2 łyżeczki ...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję