Ślimaczki - kapuśniaczki.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Ślimaczki - kapuśniaczki.
Miękkie ciasto drożdżowe, a w środku farsz z kapusty kiszonej. Oto kapuśniaczki. Moje kapuśniaczki zrobiłam w formie ślimaczków. Wystarczy zawinąć ciasto jak roladę, pokroić i gotowe. Taka szybsza wersja. Kapuśniaczki będą pysznym dodatkiem do wigilijnego barszczu. Smakują na ciepło i na zimno. Zrobiłam wczoraj i zamroziłam. W wigilię podgrzeję w piekarniku i będą jak świeże. Składniki: 1 szklanka ciepłego mleka (moja szklanka ma 230 ml.) 25 g. drożdży 1/2 łyżeczki ...
Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołykiAutor
Agnieszka Kas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, placki, kapusta kiszona, roladki, drożdżowe, ciasto drożdżowe, barszcz, barszcz wigilijny, przekąski
Inne przepisy z Agusiowe smakołyki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję