Kiszona kapusta w słoikach.

Kiszona kapusta w słoikach.

Kiszona kapusta w słoikach.

  Kapusta kiszona jest bardzo prosta do zrobienia. Może ją zrobić każdy, nawet  jeśli nie ma miejsca do przechowywania. Można robić ją na bieżąco i po ukiszeniu  trzymać w lodówce.  Domowe kiszonki są bardzo zdrowe dlatego warto je robić samemu.  Kapusta kupiona w sklepie, często jest zakwaszana octem. Zawsze jesienią kisimy kapustę w beczce, ale po ukiszeniu też przekładamy  do słoików. Kiedy zabraknie, to wtedy kisimy w słoikach.  Jedna główka, około 2,5 kg, to 2 słoiki 900 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.